مجله علمی اسپیناس

درباره وب
به ماورای خود نگاهی بیاندازید!

مهارت هایی که میتوان در خواب یاد گرفت!

براساس گزارش ساینس الرت به نقل از همشهری، حقیقت این است که چند مهارت وجود دارند که می‌توان در حین خواب آنها را فراگرفت یا دست کم آنها را بهبود داد. بیشتر این مهارت‌ها نسبت به یک چیز حساسند: صدا. مهارت‌هایی که در زمان خواب می‌توان آنها را آموخت یا بهبود داد از این قرارند:

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایید...

عبور یک دنباله دار از نزدیک زمین
دسته : نجوم

یک گلوله ی برفی بزرگ از نزدیکی زمین عبور می کند. این دنباله دار که ۴۵P/Honda-Mrkos-Pajdušáková یا به طور خلاصه ۴۵P نامیده می شود دیروز در موقعیت نزدیکی از کنار زمین عبور کرد.

در حین عبور، این دنباله دار با یک دنباله ی یونی باریک و کمای سبز رنگ در حال محو عکاسی شد. این رنگ سبز غالبا ناشی از مولکول های پرانرژی کربن است. دنباله دار ۴۵P به اندازه ای روشن است که وقتی در دسامبر ۲۰۱۶ در نزدیکترین فاصله با خورشید قرار گرفت با چشم غیرمسلح نیز قابل مشاهده بود. هر چند، در حال حاضر این دنباله دار که سرش به سمت مدار مشتری در حرکت است در حال محو شدگی است زیرا در آن محدوده بیشترین زمان خود را سپری می کند. این هسته ی یخی و گرد غباری به وسعت یک کیلومتر در سال ۲۰۲۰ مجددا به نواحی داخلی منظومه ی شمسی باز می گردد.

منبع: apod

نویسنده :
تاريخ : دو شنبه 25 بهمن 1395 ساعت: 18:23

دقیق ترین تصویر خورشید را ببینید
دسته : نجوم

محققان با بروز رسانی تلسکوپ خورشیدی رصدخانه Big Bear Solar واقع در کالیفرنیا توانستند دقیق‌ترین تصاویر فوری را از خورشید به دست آورند.

به گزارش اسپیناس به نقل از ایرنا، قابلیت تهیه تصاویر فوری با این کیفیت از خورشید، امکان مطالعه دقیق تر فعالیت‌های خورشیدی و وقایع سطح آن را در اختیار محققان می‌گذارد. برای مثال در میان شعله‌های عظیم خورشید، چندین میدان مغناطیسی به صورت همزمان در نقاط مختلف سطح آن ایجاد می‌شود. محققان برای دستیابی به دقت موردنظر برای تصویربرداری از سطح خورشید، حدود یک دهه فناوری موسوم به لنز تطبیقی چند جفتی (MCAO) را توسعه دادند.

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایید...

ماموریت های ناموفق
دسته : نجوم

نزدیک به نیمی از فضاپیماهایی که با هدف فرود نرم روی اجرام دیگر منظومه خورشیدی به فضا پرتاب شده بودند، روی اهداف خود سقوط کردند و شکست خوردند. اما میان آنها 5 ماموریت فضایی، نسبت به بقیه بسیار خبرسازتر شدند.

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایید...

امواج صوتی مرگبار!

آیا صدا میتواند ما را بکشد؟!

صدا از فشارهای موج گونه ای ساخته شده است که از طریق یک رسانه یا محیط مادی مانند هوا منتقل می شوند. این امواج همچنین می توانند از طریق جامدات و مایعات نیز انتقال پیدا کنند که معنی آن این است که حتی میتوانند از طریق بدن انسان نیز انتقال یابند. از نظر تئوری اگر شما بتوانید به مقدار کافی فشار صوتی تولید نمایید پس در نتیجه می توانید آسیب هایی نیز به وجود آورید.

دو مقیاس کلیدی در خصوص صدا، دسیبل و هرتز می باشند. یک دسیبل واحد شدت صوتی می باشد در حالی که هرتز، فرکانس امواج صوتی در حال حرکت می باشد. مکالمه عادی در ۵۰ تا ۶۵ دسیبل فشار صوتی انجام می شود. یک ماشین چمن زنی در حدود ۸۵ تا ۹۰ دسیبل صدا تولید می کند در حالی که صدای تق تق مته های دستی مخصوص سوراخ کردن سنگ در حدود ۱۱۰ دسیبل و موتور جت در حدود ۱۴۰ دسیبل صدا تولید می کنند.

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایید...

ساخت ستاره در زمین!

در مرکز منظومه شمسی ما یک تولید کننده ی اتمی بسیار بزرگ قرار دارد. زمین به طور متوسط فاصله ای ۱۴۹٫۶ میلیون کیلومتر را گرد این جرم سماوی بزرگ طی می کند. آنچه ما خورشید می نامیم اش یک ستاره است. خورشید انرژی لازم برای حیات ما را فراهم میکند. اما آیا دانشمندان می توانند نمونه ی کوچک شده ی آن را در زمین بسازند؟

بحث بر سر امکان این نیست. چون که هم اکنون این کار انجام شده است. اگر به ستاره ها به عنوان ماشین آمیزش اتمی نگاه کنیم، نوع بشر مشابه آن را بر روی کره ی خاکی ساخته است. اما این اکتشافات محدودیت هایی نیز دارد. ستاره های مصنوعی دانشمندان اندک بوده و نهایتا تا چند ثانیه باقی می مانند. برای فهم نحوه ی ساخت ستاره توسط دانشمندان، باید دانست از چه چیزی ساخته شده و واکنش آن  چگونه شکل می گیرد؟ خورشید از ۷۵ درصد هیدروژن و ۲۴ درصد هلیوم ساخته شده است. عناصر سنگین تر ترکیب نهایی جرم خورشید را مشخص می کنند. مرکز خورشید به شدت گرم است، دمای موجود در آن بیش از ۱۵ میلیون کلوین است.

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایید...

دانلود اپلیکیشن ستاره شناسی برای اندروید و آیفون
دسته : نجوم

در این پست دو نرم افزار آموزشی موبایل که برای رصد و موقعیت یابی اجرام آسمانی بسیار مناسب می باشد را برای دانلود مستقیم قرار دادیم. این برنامه ها می تواند اجرام آسمانی را به شما نمایش دهند و شما یک افلاک نمای مجازی را همیشه در جیب خود داشته باشید. حتما برای یک بار هم که شده این شبیه ساز را امتحان کنید تا هیجان فضانوردی سراسر وجودتان را فرابگیرد!

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه نمایید...

چرا یوسین بولت سریع ترین مرد جهان است؟!

او رکورد ِ دوی ۱۰۰ متر را با زمان ۹٫۵۸ ثانیه و دوی ۲۰۰ متر را با ۱۹٫۱۹ ثانیه در اختیار دارد. بی شک او سریع ترین انسان روی این سیاره است. و سوالی که برای هر فردی مطرح می شود این است که “چگونه بولت تا این حد سریع است؟” دکتر آیان بزودیس مدیر آزمایشگاه بیومکانیک ورزشی در دانشگاه کاردیف متروپولیتن، نظر کارشناسی خود را در این زمینه ارائه کرده است.

به گفته ی وی “در نهایت، توانایی در ایجاد فشار روی مسیر است که تعیین میکند بولت یا هر کس ِ دیگری تا چه اندازه سریع است.” «به ویژه در دوی سرعت این فشار های زیاد باید در فواصل زمانی کوتاه ایجاد شوند. اولین تماس پس از جدا شدن پا از بلوک استارت، پس از حدود ۰٫۰۲ ثانیه است که کم کم به ۰٫۰۱ ثانیه در حداکثر سرعت کاهش می یابد.» «تحقیقات نشان میدهد افردی که دوندگان سرعت ِ بهتری هستند عموما نیروی بیشتری را در زمان ِ کمتری ایجاد میکنند، بنابراین باید در هر تماس با زمین قدرتمند باشند.»

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایید...

ادامه مطلب
نویسنده :
تاريخ : یک شنبه 3 بهمن 1395 ساعت: 16:45

تردمیل فضایی، راهی برای مقابله با بیماری ها در فضا
دسته : نجوم

به منظور نگه‌داشتن فضانوردان در شرایط بی‌وزنی برای مدتی طولانی، تردمیلی عمودی طراحی شده تا با خطرات زیان‌آور زندگی در فضا مبارزه کند. همینطور که سفر به فضا با گذر زمان راحت‌تر و کم‌هزینه‌تر میشود، شمار افرادی که در سالهای آینده به فضا میروند رو به افزایش است. تضمین سفری ایمن و سالم، بی تردید آنها را در رسیدن به اهداف خود یاری می کند.

ی‌تردید حضور در فضا برای مدت زمانی طولانی بدن فضانورد را دچار مشکلات فیزیکی زیادی میکند. بی‌وزنی، موجب بروز مشکلات در اسکلت‌بندی و ایجاد کمر درد می شود. بازسازی شرایط زمین نیز نه تنها مشکل‌گشا نیست، بلکه باعث افزایش فشار روی نیمه‌ی پایینی بدن فضانورد می شود. به منظور مقابله با این تهدیدات و همچنین بهبود وضعیت سلامتی در فضا، دانشمندان یک سیستم مکش فضایی طراحی کرده‌اند که به فضانوردان اجازه‌ی ورزش در فضا با وزن عادی و زمینی میدهد.

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایید...

چرا آب داغ زودتر یخ میزند؟!

در سال ۱۹۶۳، دانش‌آموزی تانزانیایی به نام اراستو امپمبا وقتی بستنی درست می‌کرد متوجه چیز عجیب و غریبی شد. وقتی مخلوط داغ در حال جوش خود را فریز کرد، مشاهده کرد که مخلوط او سریع‌تر از مخلوط سردتر همکلاسی‌هایش یخ زده است. این پدیده بعدا در سال ۱۹۶۹ در مقاله‌ای توسط امپمبا منتشر شد، و با عنوان اثر امپمبا شناخته شد. اما تا به امروز هیچ کس از علت این پدیده کاملا مطمئن نیست.

در حال حاضر، دانشمندان دانشگاه متودیست جنوبی در تگزاس و دانشگاه نانجینگ در چین، مقاله‌ی جدیدی منتشر کردند که به دنبال پاسخ این پدیده است. آنها بیان کردند که ممکن است علتش، پیوندهای بین اتم‌های هیدروژن و اتم‌های اکسیژن مولکول‌های آب مجاور باشد. دیتر کرمر از دانشگاه متودیست جنوبی، گفت: «می‌بینیم که وقتی آب را گرم می‌کنیم پیوندهای هیدروژنی تغییر می‌کند».

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایید...

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 6 صفحه بعد
 کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  تقویت فن بیان  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید